top of page

Activiteiten

De Rituelenwerkplaats biedt naast individuele begeleiding en behandeling verschillende activiteiten aan. Individuele opstellingen op aanvraag of als onderdeel van een traject en in kleine groepen zoals het Cirkellab. Verder trainingen en workshops op verzoek en op maat, zowel op eigen als op een gewenste locatie.

​Het cirkel lab heeft een experimentele opzet en is bedoeld voor mensen die werken met opstellingen, voor SE practitioners, mensen met een vraag die graag een opstelling willen doen, ervaringsdeskundigen en hulpverleners. Het doel van deze bijeenkomsten is tweeledig. Een vragensteller kan in een veilige omgeving en mensen die ervaring hebben met opstellen een vraag inbrengen. Hij of zij kiest uit de aanwezige begeleiders, die verschillende vormen van opstellen inzetten en uitproberen, soms aangevuld met andere werkwijzen. Opstellers  oefenen in een professionele kring om zo hun kunde te vergroten, met elkaar inzichten op te doen en werkwijzen te verruimen, leren van elkaar, terwijl ze kennis en kunde inzetten. De ervaring leert dat er op deze wijze bijzondere opstellingen ontstaan voor de deelnemers en de begeleiders. Aan het einde van de ochtend is er ruimte ingebouwd voor de begeleiders om te reflecteren, evalueren en onderzoeken.

Het Cirkellab is daarmee een plek waar ideeën over traumawerk en opstellingen kunnen worden uitgewisseld en aan vragen kan worden gewerkt. Om bruggen te slaan tussen mensen, mogelijkheden en methodes.

Cirkellab

Open werkplaats en Winterwerkplaats

​Tijdens deze vrijdagen kan elke deelnemer aan de slag met een eigen werkstuk, een gedenkteken, een beeld, een mozaïek, een boek. Dit werkstuk komt voort uit eigen thematiek. Soms is er in één of meerdere individuele sessies voorwerk gedaan. Vervolgens kun je een hele dag of middag lekker doorwerken om je plan tot uitvoering te brengen. Voor de winterwerkplaats spreken we soms in overleg een gezamenlijk materiaal of thema centraal, dat hoeft niet.

De Open werkplaats is bedoeld voor mensen die zoeken naar een plek waar ze kleinschalig bezig kunnen zijn met beeldend werk. Er zijn hooguit vier mensen tegelijkertijd aan de slag.
Ieder krijgt persoonlijke begeleiding. Het kan zijn dat de deelnemers het prettig vinden onderling uit te wisselen, maar dat hoeft niet. De begeleiding is afwisselend in handen van Astrid Salman en Clara Velema

Heb je belangstelling geef dat dan aan via het aanmeldingsformulier,dan nemen we contact op. Voor deelname letten we op de groepssamenstelling.

bottom of page