top of page

Trainingen & workshops

Wat

Trainingen kunnen gaan over de verschillende deelgebieden rouw, verlies, trauma, beeldend werken, rituelen en de verschillende methodes als systemisch werk/familieopstellingen, Somatic Experiencing, en de mix van werkwijzen.

Ook leertherapie behoort tot de mogelijkheden.

Naast het aanbod van workshops kunnen die ook op verzoek op maat gemaakt worden.  Dit kan gaan om het vormgeven en vieren van een gedenkwaardig moment met een team, een familie of een groep vrienden, maken en verbeelden in ene kleine groep, het leren van een beeldende techniek, leren verbeelden van binnenuit...

zie voor verschillende mogelijkheden in het overzicht en een nieuw idee of vraag is altijd welkom.

Hoe

De trainingen en workshops hebben een interactief karakter.

Als van oorsprong docent heb ik didactiek altijd belangrijk en leuk gevonden, het onderscheiden van wat en hoe: wat is de leerstof, waar gaat het over aan de ene kant en hoe ga je dat overbrengen, hoe gaat de ander snappen wat ik bedoel, aan de andere kant.

Het onderwerp wordt praktisch onderzocht door te doen, te beleven en te maken om vervolgens de theorie erbij te pakken om het ervarene te onderbouwen. Workshops zijn vaak nog praktischer van aard, het onderzoeken van een techniek samen met een persoonsgerichte inhoud.

Ook in trainingen is het persoonlijke integraal onderdeel. Het is  in dit vakgebied van belang dat deelnemers bereid zijn ook zichzelf in te brengen en te onderzoeken binnen een context van veiligheid.

 

Feedback deelnemers

..."De Rituelenwerkplaats is een creatieve ruimte waar visueel veel te ontdekken valt. Voldoende materialen om mee te werken. Dit werkt geweldig en inspirerend, een plek waar ook rust van uit gaat.

De aanpak van de trainer werd algemeen als goed en fijn ervaren. Clara is respectvol, zorgvuldig ruimte biedend naar de deelnemers.

Er is oog voor de verschillende individuen in de groep, maar we bleven nergens te lang in hangen. Ook was het fijn dat er voorbeelden uit de praktijk van de trainer werden besproken"...

bottom of page