top of page

Sfeerbeeld Rituelenwerkplaats op film

09-09-21  Wat is de Rituelenwerkplaats, hoe ziet het eruit, wat is de missie, visie en hoe wordt er gewerkt voor wie? Deze zomer hebben we een filmpje gemaakt om dat in beeld te brengen. Er komen een paar cliënten aan het woord en je ziet hen ook aan het werk. Het is een kort en krachtig beeld geworden en je kunt vooral even binnen kijken.

Op de site staat een korte trailer. Wil je de film graag zien of gepresenteerd hebben tijdens een overleg of bijeenkomst, live of via Zoom, neem contact op. Dat doen we graag.

The Colorfield Performance 2021

03-07-21  Gisteren hebben Astrid en Clara de hele dag staan schilderen in dit project dat deze keer in Elst gehouden wordt in Park Lingenzegen. Er staan 500 panelen opgesteld van 120x120 die door de zomer heen beschilderd worden. Schilders uit binnen- en buitenland doen mee. Zo ontstaat een totaal kunstwerk. Het is een feest van veelkleurige variatie. Er komen dagelijks zo'n 6 a 8 schilderijen bij. Het schilderij van Clara gaat over het afgelopen jaar, met de titel ...dwars door alles heen!

Start Pakje Kunst

24-01-20  Toen roken nog gewoon was, waren er automaten waaruit je een pakje sigaretten kon trekken. Deze automaten hebben een prachtige herbestemming gekregen door het initiatief Pakje Kunst: bij inworp van €4,00 trek je een klein kunstwerkje. En net als de automaten waar je een ei met een verrassing kon trekken, is het een verrassing wat je trekt en van wie.

'Deze week heb ik, Clara de eerste 30 kunstwerkjes ingeleverd, allemaal in de serie 'Thuis', zie voorbeeld op de foto rechts. Een feest om te maken. Hopelijk is het ook een blijde verrassing voor de ontvanger. Je kan mijn werk tegenkomen in de automaten in de Blokhuispoort en het Broodhuys in Leeuwarden.'

Open atelier: Kunst met een verhaal

22-11-19  Deelname aan het landelijk Atelier weekend 16/17 nov. was een succes. In totaal kwamen er zo'n 35 bezoekers, zowel oude bekenden als mensen die deze gelegenheid aanpakten om eens te kijken in de Rituelenwerkplaats. Het was verrassend leuk om de werkplaats geheel omgetoverd te zien als expositieruimte. Vooral de kleurigheid en variëteit van het werk werd geprezen: de prachtige deken De levensboom van Marit was de blikvanger, het deze keer wat meer ingetogen werk van Anne-lies gaf aandacht. Sommigen raakten verdiept in de gedichtenbundels van Astrid en het grote schilderij Moeder Aarde van Clara riep emotie op en paste zo mooi naast de Levensboom.

Dit was de eerste stap naar buiten van Kunst met een verhaal. We zijn allen benieuwd hoe dit initiatief verder gaat ontwikkelen. Gesprekken hierover zijn gaande.

Gedenkpaneel Herdenking Allerzielen Theehuis Leeuwarden

2-11-19  Tijdens de Mensenlinq informatiedag 12 okt. 2019 in de Grote Kerk te Leeuwarden, heeft de Rituelenwerkplaats een interactieve bijdrage geleverd. Bezoekers werden uitgenodigd om aan de leestafel gevuld met boeken van de Bieb, een tekst te kiezen die voor hen een essentie verwoordde. Een kopie van de tekst kon men dan op het paneel plakken en naar eigen inzicht verder schilderen. Op deze wijze liet de bezoeker iets van de opgeroepen gevoelens tijdens het bezoek aan de beurs achter.

Het paneel Heeft vervolgens een aandeel gekregen in de herdenking met Allerzielen 2nov.jl. in het Theehuis op de Noorderbegraafplaats te leeuwarden. Het was een mooie bijdrage aan het gedenken.

Het autonome zenuwstelsel: stress zelf leren reguleren

26-10-19  nam ik deel aan het symposium Polyvagaaltherapie georganiseerd door Heleen Grooten en Kees Blase. Hoewel ik al langer met dit onderwerp bezig ben, vielen nu allerlei puzzelstukken op zijn plaats waardoor ik het ineens kan toepassen in de sessies: dat het duidelijk wordt dat we als mens geheel automatisch in een toestand van stress raken, met het gevolg dat we in een strijdstand raken van vechten/vluchten en aanval en verdediging of erger nog in grote heftigheid onszelf uitschakelen, de automatische switchoff-knop. Maar vooral ook hoe we met dit inzicht hier bewuster stuur over kunnen ontwikkelen en leren reguleren. Deze inzichten zijn gebaseerd op onderzoek van Porges. Hij heeft een Save Sound Protocol ontwikkeld. Dit is in toonhoogtes bewerkte muziek die je kan helpen het zenuwstelsel structureel in een rustiger stand te krijgen. Ik ben aan het onderzoeken hoe deze werkwijze aan te kunnen bieden.

Nieuws

20191012_154904_edited.jpg
20191116_111739_edited.jpg
20200118_142721_edited.jpg
20210702_103511.jpg
Kunstwerken-Landerij-de-Park-1-scaled.jpg
bottom of page